Kaupunginvaltuustossa käytiin kohua herättäneestä palveluverkosta keskustelua tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen käsittelyn yhteydessä, vaikka asia ei varsinaisesti listalla ollutkaan. Suuri enemmistö (kokoomusta ja muutamaa muuta valtuutettua lukuun ottamatta) päätti, että palveluverkon valmistelussa kuullaan asukkaita ja asiantuntijalautakuntia ennen esityksen tekemistä. Parannusta on luvassa luokattoman huonoon virkamiesvalmisteluun, jossa palveluverkosta tuli vanhentunutta ja puutteellista tietoa täynnä oleva lakkautuslista palveluiden kokonaistarkastelun sijaan.  


Maakuntavaltuuston kokouksessa aamulla. Tämän foorumin tarkoituksena on Uudenmaan taloudellinen ja alueellinen kehittäminen ylikunnallisessa yhteistyössä. Kiinnostava tilastokokoelma Uusimaa Suomessa kertoo mm. seuraavaa: lentoliikenteen osuus yli 75% koko maan liikenteestä, laivamatkustajista yli 55%, väitelleistä henkilöistä lähes 40%, maahanmuutosta lähes 40% ja bruttokansantuotteesta yli 30%. Listan häntäpäässä ovat osuudet pitkäaikaistyöttömyydestä (noin 15%), sähkön kulutuksesta (alle 15%) ja valtionosuuksista (10%). (Lähde: Uudenmaan liitto, Toiminta-ja taloussuunnitelma 2010-2012)

 

Yksi tärkeimmistä arvioista on, että vuoteen 2033 mennessä Uudenmaan väestö kasvaa 1,7 miljoonaan (300 000 asukkaan lisäys). Liikenneyhteyksien kehittäminen on yksi kiireellisemmistä kehityskohteista ja etenkin raideliikennettä tarvitaan lisää. Jos joku ihmettelee, että mitä muuta tämä liitto puuhailee, niin tietoa löytyy täältä: http://www.uudenmaanliitto.fi/index.phtml?s=38&4904_m=6920