Retkellä Uutelan kodalla

Mahtavia uutisia! Itä-Helsinkiin Uutelaan perustetaan uusi kotieläinpiha lapsille. Päätimme juuri johtamassani kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorijaoston kokouksessa myöntää Helsingin 4H-yhdistykselle 16 500 euron avustuksen kotieläinpihan käynnistämisestä syntyviin kustannuksiin ajalle 4.2.–21.9.2019.

Helsingin 4H-yhdistys ry on tehnyt yhteistyösopimuksen Skatan tilalla Uutelassa vuokralla olevan Sininauhaliiton kanssa kotieläinpihatoiminnan aloittamisesta tilalle kesällä 2019. Tavoitteena yhdistyksellä on kotieläinpihaelämyksien tarjoaminen tuhansille helsinkiläisille lapsille ja perheille, ja uuden kesäleiripaikan saaminen Helsinkiin.

Kotieläinpihan toiminta kesällä 2019 koostuu kesäleireistä, pop-up-kerhoista ja 1–2 kertaa viikossa järjestettävistä yleisölle avoimista laidunvierailuista.  Helsingin 4H-yhdistys arvioi, että  lisäksi noin 40 nuorta työllistyy ensi kesänä erilaisiin kotieläinpihan tehtäviin. Avajaistapahtuma järjestetään kesäkuussa.  Yhdistys arvioi tavoittavansa ensimmäisenä kesänä tuhansia vierailijoita.

Kotieläinpiha täydentää upeasti Vuosaaren ja koko itäisen Helsingin retkeilytarjontaa etenkin lapsia, mutta muitakin vierailijoita ajatellen.  Skatan tilan laidunympäristön koetaan hyötyvän laiduntavista eläimistä ja toiminta nähdään erittäin kannatettavaksi myös kulttuuriympäristön näkökulmasta. Tilalla piti lehmiä aiemmin Miina Äkkijyrkkä. Kotieläintila saa epäilemättä vierailijoita myös kouluista ja päiväkodeista.  Kota, kotieläintila, luontopolku ja meri yhdistyvät Uutelassa.

 

Mari Holopainen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen ja nuorisojaoston puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas (vihr.)

Vesikelit eivät lapsia haitanneet, kun kotaan pääsi lämmittelemään ja syömään eväitä