Joskus investointien lykkääntyminen tai peruuntuminen on onnekasta. Hakaniemen torin alle suunniteltu parkkihalli ei toteudu ainakaan lähitulevaisuudessa. Rakennustyöt olisivat repineet torin auki neljäksi vuodeksi. Pysäköintihallien nopea lisääntyminen kasvattaa keskustan autoliikennettä. Helsingissä ei olla kyetty myöskään päätöksiin, jossa maan alle pysäköinti vähentäisi vastaavasti pysäköintiä maan päältä jotta saataisiin esimerkiksi parempia pyöräkaistoja. Ennen kuin tieto parkkihallihankkeen peruuntumisesta tuli tein aloitteen, jossa esitettiin, että Hakaniemen torin ja sen ympäristön rakennustyömaiden haitat on minimoitava korkeatasoisten suunnitelmien ja tiedotuksen avulla. Kaupungin suunnittelevat korjaustyöt metroaseman suhteen ovat edelleen voimassa, joten osa aloitteen viestistä on edelleen ajankohtaista.

Yksi Helsingin World Design Capital 2012 -vuoden hankkeista, Unioninkadun akseli, kulkee Hakaniemen torin ohi. Tarkoituksena oli, että Stefan Lindforsin suunnittelemat joukkoliikennepysäkit olisivat olleet osa tätä suunnitelmaa. Rakennustöiden takia pysäkit päätettiin siirtää Kamppiin. Tämä on sääli, koska Hakaniemi on merkittävä liikenteen solmukohta. Hyvän suunnittelun avulla joukkoliikenteen houkuttelevuutta voidaan parantaa ja Hakaniemen viihtyvyyttä lisätä. Pysäkkien sijoittamista rakennustöiden päätyttyä myös Hakaniemeen tulee selvittää.