Eilen keskiviikkona kokoontui valtuusto toisen kerran ja tänään 29.1. oli uuden kaupunkisuunnittelulautakunnan toinen kokous. Esillä oli kiistanalainen ja paljon kritiikkiä herättänyt Munkkiniemeen kaavailtu vesigolfharjoittelurata. Ehdotus paikasta uimarannan läheisyydessä on vaihtunut Lankiniemeen, joka on virkistyskäytössä oleva metsäinen niemi ja jonka rantaa pitkin kulkee kevyen liikenteen reitti. Mielestäni järjetön paikka hankkeelle, jonka pitäisi olla (jos sellainen halutaan toteuttaa) jossain missä ihmisvirtoja jo valmiiksi liikkuu, ja jonne on mahdollista päästä helposti myös joukkoliikennettä käyttäen. Radalta tuskin voitaisiin estää golfpallojen satunnaista lentelemistä rantaan ja mahdollisia vaaratilanteita kulkijoille. Hankkeen kysyntä ja kannattavuus epäilyttävät myös jopa harrastajia. Hanketta käsitellään seuraavan kerran kahden viikon päästä.   
 
Myös lausunto Kalevankatu 21 poikkeamishakemuksesta jätettiin pöydälle. Kaavamuutoshakemus koskee pihasiiven rakentamista: paikalle tulisi ullakkohuoneisto. Kyseessä on samalla suurempi linjaus/mahdollisuus keskustan täydentämisrakentamisen suhteen, jota aiotaan selvittää tarkemmin. 

 

Viraston esittelemiin tilannekatsauksiin esteettömyysselvityksestä: http://www.hel2.fi/ksv/julkaisut/julk_2008-12.pdf ja kehittyvä kerrostalo-ohjelmasta voi tutustua oheisissa linkeissä: http://www.hel2.fi/ksv/kerrostalo/kehittyvakerrostalo/ 

 

Messukeskuksen ja Käpylän liikuntapuiston alueen asemakaavan muutosehdotus ja Jokeri 2 linjan hankesuunnitelma etenevät. Lisätietoa saa esityslistoista ja pöytäkirjoista, jotka löytyvät kaupunkisuunnitteluviraston sivuilta.