Lämmin kiitos tuesta mahtavalle tukiryhmälle, ystäville, perheelle ja kaikille uusille tuttaville! Kiitos kannustavista viesteistä, palautteesta vaalikentillä, kiitos huikealle kampanjapäällikölleni Heidille, jolla riitti yhteiskunnallista paloa raivata aikaa tälle kampanjalle, kiitos kuvista ja videoista niiden tekijöille. Kiitos äidilleni, joka jakoi vielä eilen 12 tuntia esitteitä. Kiitos kaikille teille.

Tähän on tultu pitkän matkan kautta Savosta ja Pohjanmaalta pääkaupunkiseudulle muuttaneiden vanhempien myötä ihan tavallisena hyvinvointiyhteiskunnan nostamana Holopaisena. Isoisoäiti Anna-Kaisa Pöksyläinen oli meijerityöntekijä Saimaan rannoilla silloin, kun Suomi eli puusta. Elintasoloikassa Suomi onnistui koulutuksen avulla. Nyt on aika tehdä ilmastoloikka ja investoida jälleen koulutukseen.

Olen saanut kommentteja äänestäjiltä, että miten pienten lasten äitinä ehtisin tekemään kansanedustajan töitä. Vastaan, että haasteet ovat samat kuin kellä tahansa vanhemmalla. Kysymykset itsessään kertovat, että lasikattoja on vielä rikkomatta. Harva puhuu taloudesta ja tasa-arvosta samaan aikaan.

Olen tehnyt jo kymmenen vuotta erilaisia luottamustehtäviä. Illalla nähdään, että pääsenkö vaikuttamaan kansanedustajana Suomen tulevaisuuden eteen. Mahtava demokratiatyö on joka tapauksessa tehty.

Tänään kieltämättä jännittää.

Mari


Mari Holopainen hiihtokisoissa