Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee tiistaina 29.11. Helsingin korkean rakentamisen periaatteet. Yli 50 korkean rakentamisen hanketta on käynnissä. Sen vuoksi on valaisevaa tehdä laajempi tarkastelu eikä tehdä päätöksiä torni kerrallaan. Tarkastelussa kaupunki on jaettu vyöhykkeisiin, joihin voi rakentaa korkeasti. Kalasatama ja Pasila tulevat olemaan korkean rakentamisen suurimmat keskittymät. Keskustan tuntumaan,”vanhaan kaupunkiin” ei haluta korkeita rakennuksia. Todella korkeita nämä helsinkiläiset pilvenpiirtäjät eivät tule olemaan. Kalasataman torneissa on 20-32 kerrosta.

Laatu on tärkeää sijainnin lisäksi. Huonolla suunnittelulla ja halvoilla julkisivuilla toteutettuina tornit muuttuvat hyvin nopeasti rähjäisiksi. Hyvällä suunnittelulla ja laadukkailla materiaaleilla torneista voi tulla kiinnostavia maamerkkejä. Tätä näkökulmaa lautakunta on halunnut korostaa.