Voit katsoa videon myös täällä. 

Olen vihreä kauppatieteilijä, pienen päiväkoti-ikäisen ja koululaisen äiti ehdolla eduskuntaan  numerolla 30 Helsingissä. Olen tehnyt periksiantamattomasti töitä Helsingin kaupunginvaltuutettuna jo kymmenen vuotta. Tällä hetkellä olen Uudenmaan maakuntavaltuuston puheenjohtajana, Sataman hallituksen jäsenenä, ja lisäksi vaikutan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa. Työskentelen Aalto-yliopistossa väitöskirjatutkijana. Kansainvälistä kokemusta minulla on viimeisimpänä Oxfordin yliopistosta.

Pärjätäksemme meidän pitää varmistaa, että ilmastonmuutokseen tartutaan tosissaan. Aikuisten tehtävä on kantaa vastuu huomisesta, ettei se jäisi lasten huoleksi. Osaamiseen on uskottava jälleen, eikä koulutusta tule nähdä kulueränä vaan sijoituksena. Luonnon monimuotoisuus, suot, metsät ja järvet tarvitsevat tukeamme. Kaivoslaki tulee muuttaa pikaisesti.

Haluan edistää reilumpaa tapaa tehdä politiikkaa, joka perustuu enemmän tutkittuun tietoon. Politiikan arvo mitataan siinä, millaista arkea se tuottaa – oli kyse ikäihmisten inhimillisestä elämästä tai pienistä ryhmäkoista varhaiskasvatuksessa. Ympäristölle haitalliset tukimuodot kannattaa sijoittaa uuden yritystoiminnan luomiseen. Nyt tarvitaan rohkeita tekoja tulevaisuuden puolesta.

Viime eduskuntavaaleissa läpimeno oli lähellä (3594 ääntä), ja näissä vaaleissa kisa on taas todella tiukka. Tule siis mukaan!

Lue täältä tavoitteistani eduskuntavaaleissa.

Löydä vaalikonevastaukseni täältä: Yle (suomeksi), Yle (in English)Yle (på svenska), Yle (pусский) ja HS.

Tutustu kaupunginvaltuustossa tekemiini viimeisimpiin aloitteisiin ja ponsiesityksiin.

Tästä pääset suoraan blogiini, jossa ajatuksiani mm. kiertotaloudesta ja paremmista oppimisympäristöistä.

Ota yhteyttä mari.holopainen(a)vihreat.fi
+358407620944

Lahjoita Marin kampanjaan 

Liity Facebook tukiryhmääni